Synology CS-406 and Pinnacle (Roku) SoundBridge M1001

FireFly Media Server Firefly Media Server Forums Firefly Media Server Setup Issues Synology CS-406 and Pinnacle (Roku) SoundBridge M1001

Viewing 10 posts - 41 through 50 (of 54 total)
  • Author
    Posts
  • #10296
    rpedde
    Participant

    @SydneyGuy wrote:

    I definitely didn’t get any e-mail reply from you. I’ll check the syslog tonight although it has now been quite a few days since that error so depending on how the log is cycled it may not be there anymore. I’ll check tonight.

    K, thx. I’m a bit off lately, as I’m in the middle of changing jobs. My stress level has been pretty high, and I’m not quite as proactive as perhaps I should be. 🙂

    Good news is have the next week off until my new job starts. Woohoo!

    — Ron

    #10297
    SydneyGuy
    Participant

    @rpedde wrote:

    Good news is have the next week off until my new job starts. Woohoo!

    So we can expect a lot of bug fixes and a pile of new features in the coming week 🙂

    #10298
    rpedde
    Participant

    @SydneyGuy wrote:

    @rpedde wrote:

    Good news is have the next week off until my new job starts. Woohoo!

    So we can expect a lot of bug fixes and a pile of new features in the coming week 🙂

    Well, minus the day or two I plan to be tubing down the guadalupe, cold beer in hand. 🙂

    #10299
    SydneyGuy
    Participant

    OK now I am really in trouble. I thought I would update to the the latest nightly but it wont even install. Below is the installation dialog.

    I’ll try to install 1571 again and hopefully it will at least get me back to where I was before. It installed first go when I first started playing with Firefly so hopefully it will again …..

    …. nope no go. Can’t install 1571 now either so I am dead in the water.

    Where to from here???

    SERVER1> ipkg install mt-daapd_svn-1586-1ds101g_powerpc.ipk
    Installing mt-daapd (svn-1586-1) to root…
    Installing libid3tag (0.15.1b-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libid3tag_0.15.1b-1_powerpc.ipk
    Installing libogg (1.1.3-3) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libogg_1.1.3-3_powerpc.ipk
    Installing libvorbis (1.1.2-5) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libvorbis_1.1.2-5_powerpc.ipk
    Installing ivorbis-tools (1.0-6) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/ivorbis-tools_1.0-6_powerpc.ipk
    Installing libao (0.8.6-2) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libao_0.8.6-2_powerpc.ipk
    Installing libcurl (7.16.2-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libcurl_7.16.2-1_powerpc.ipk
    Installing libvorbisidec (cvs-20050221-2) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libvorbisidec_cvs-20050221-2_powerpc.ipk
    Installing flac (1.1.3-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/flac_1.1.3-1_powerpc.ipk
    Installing sqlite2 (2.8.16-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/sqlite2_2.8.16-1_powerpc.ipk
    Installing alac-decoder (0.1.0-2) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/alac-decoder_0.1.0-2_powerpc.ipk
    Installing sqlite (3.3.16-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/sqlite_3.3.16-1_powerpc.ipk
    Segmentation fault (core dumped)

    #10300
    SydneyGuy
    Participant

    I’ve tried a few more things but still no go. I went back to your original installation instructions and used ipkg to remove all the depenendy packages. I then tried installing those again and that worked.

    SERVER1> ipkg install libid3tag libogg ivorbis-tools flac bash alac-decoder sqlite
    Package libid3tag (0.15.1b-1) installed in root is up to date.
    Installing libogg (1.1.3-3) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libogg_1.1.3-3_powerpc.ipk
    Installing ivorbis-tools (1.0-6) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/ivorbis-tools_1.0-6_powerpc.ipk
    Installing libvorbis (1.1.2-5) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/libvorbis_1.1.2-5_powerpc.ipk
    Installing flac (1.1.3-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/flac_1.1.3-1_powerpc.ipk
    Installing bash (3.2-2) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/bash_3.2-2_powerpc.ipk
    Installing alac-decoder (0.1.0-2) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/alac-decoder_0.1.0-2_powerpc.ipk
    Installing sqlite (3.3.16-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/sqlite_3.3.16-1_powerpc.ipk
    Configuring alac-decoder
    Configuring bash
    Configuring flac
    Configuring ivorbis-tools
    Configuring libogg
    Configuring libvorbis
    Configuring sqlite
    Successfully terminated.

    So I then tried installing the latest nightly again but it failed again.

    SERVER1> ipkg install mt-daapd_svn-1586-1ds101g_powerpc.ipk
    Installing mt-daapd (svn-1586-1) to root…
    Installing sqlite2 (2.8.16-1) to root…
    Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/sqlite2_2.8.16-1_powerpc.ipk
    Segmentation fault (core dumped)

    That is a different failure point to the first time I tried it so I have absolutely no idea what is going on. I hope I am not resigned to having to run it on my PC rather than my server as the PC is not on all the time when I want to play music on my SoundBridge.

    #10301
    SydneyGuy
    Participant

    No word from Ron overnight 🙁 Maybe he has gone away on his river tubing expedition????

    I’ll just use Firefly on my PC to stream my music for now until we can sort out the problem on my server.

    #10302
    rpedde
    Participant

    @SydneyGuy wrote:

    No word from Ron overnight 🙁 Maybe he has gone away on his river tubing expedition????

    Not yet. Today, if it doesn’t rain.

    As far as the packages, try installing sqlite2 by itself. Also, do you get any messages in your syslog? How much memory does this have? (cat /proc/meminfo).

    I wonder if it could be a hardware problem — memory or something. Or maybe just running out of memory. DO you have swap enabled?

    #10303
    SydneyGuy
    Participant

    @rpedde wrote:

    As far as the packages, try installing sqlite2 by itself.

    I did try that and it worked. I then went back to installing the main package and it then gave me the same error when install the mt-daapd part. I again went back to square one and removed all the pre-req packages and installed those again. That went fine but then I had the same problems again with the Firefly stuff.

    Also, do you get any messages in your syslog?

    Sorry but I don’t know where syslog is and a few attempts to find it were fruitless.

    How much memory does this have? (cat /proc/meminfo).

    Total memory is 128MB

    I wonder if it could be a hardware problem — memory or something. Or maybe just running out of memory. DO you have swap enabled?

    It could be a hardware problem but the server seems stable apart from this.

    Don’t know about swap. It’s not something I had to setup. These appliance type servers don’t usually let you play with too much. How can I check?

    Edit: Actually now I look more closely at the memory info I see some swap information.

    SwapTotal: 393464 kB
    SwapFree: 384152 kB

    So I guess that means that swap is enabled.

    I sent you an e-mail regarding this too. Did you receive that?

    #10304
    SydneyGuy
    Participant

    It’s all fixed … we think. Using some networking wizardry Ron was able to fix my server while I actually watched what he was doing. Amazing stuff really given that neither of us were in the same location as the server!!!!

    I’m sure there will be more problems pop up to test us and I will make note of them here but for now all is good …. and I hope it stays that way when I get home tonight and can actually test it by playing some music.

    #10305
    SydneyGuy
    Participant

    OK here’s the latest update. It was all working when I got home tonight and my SoundBridge was able to see the server and play music. But unfortunately it did crash some time later. The entire contents of the log file is below

    SERVER1> cat mt-daapd.log
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Firefly Version svn-1586: Starting with debuglevel 2
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Plugin loaded: ssc-script/svn-1586
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Plugin loaded: daap/svn-1586
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Plugin loaded: rsp/svn-1586
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Starting rendezvous daemon
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Starting signal handler
    2007-05-23 12:57:27 (00004000): Initializing database
    2007-05-23 12:57:55 (00004000): Starting web server from /volume1/opt/share/mt-daapd/admin-root on port 3689
    2007-05-23 12:57:55 (00004000): Registering rendezvous names
    2007-05-23 12:57:55 (00004000): Serving 11015 songs. Startup complete in 28 seconds
    2007-05-23 12:57:55 (00004000): Rescanning database
    2007-05-23 12:58:51 (00004000): Starting playlist scan
    2007-05-23 12:59:03 (00004000): Updating playlists
    2007-05-23 12:59:07 (00004000): Scanned 11015 songs (was 11015) in 72 seconds
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songalbumartist
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songcategory
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songextradata
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songcontentdescription
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songlongcontentdescription
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songkeywords
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.is-podcast
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.mediakind
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.series-name
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.network-name
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.episode-num-str
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.episode-sort
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.season-num
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: daap.songgapless
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.gapless-enc-del
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.gapless-heur
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.gapless-enc-dr
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.gapless-dur
    2007-05-23 16:18:54 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.gapless-resy
    2007-05-23 16:19:03 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.is-podcast-playlist
    2007-05-23 16:19:03 (0000c003): Unknown meta code: com.apple.itunes.special-playlist
    2007-05-23 16:19:22 (0000c003): Thread 1: could not read: Broken pipe
    2007-05-23 19:51:11 (00014003): Thread 3: Entering ws_returnerror (401: Unauthorized)
    2007-05-23 19:53:57 (00004000): Got HUP signal.
    2007-05-23 19:53:59 (00004000): Rendezvous socket closed (daap server crashed?) Aborting.
    2007-05-23 19:53:59: Aborting

    I’m not sure what the meta code errors are. I haven’t seen those before. But the entries after that no doubt have something to do with the crash.

    At the time of the crash the server would have been idle, ie not streaming any music, and from the time stamps it doesn’t look like it was doing anything else either.

    So we at least got it running but there is still some other bug in there somewhere …….

Viewing 10 posts - 41 through 50 (of 54 total)
  • The forum ‘Setup Issues’ is closed to new topics and replies.